Babbel,babbel..

Godkvällgodkväll! ♥
Vi har spenderat hela dagen på hemmaplan. Jag uppskattar och tar vara på varje lite minut hemma med River just nu. Samtidigt så måste jag försöka att slappna av, men jag tänker bara på hur länge vi kan bli borta efter förlossningen. Det kan ju bli sjukhus i flera månader i värsta fall och det kan ta lång tid innan vardagen är här igen. Det gör ont i mig att vi ska behöva vara ifrån honom, men samtidigt så är han ju i trygga händer hos mor- och farföräldrar, och jag har ju även förklarat lite för honom att vi ska åka till sjukhuset snart för att lillebror i magen är sjuk och att då kommer farmor eller någon liknande vara här med honom och då flinar han bara stort och skrattar till, så det går nog ingen nöd på honom :)
 
 
Lillfisken badade länge innan han dränkte både mig och badrummet och fick ge sig. River är definitivt frisk igen.. Nattningen tog två timmar vilket iofs är ovanligt men man hade ju både ett och annat bitmärke efter den.. Så ja, frisk alltså och back to normal ;-) Det är ju nästan så man skäms över att gå in i vårt badrum nu också förresten efter att vi rustat lilltoan.. Men men den ska få sig en omgång den också, allt har sin tid bara.. tyvärr hihi..
 
Och äntligen har jag hittade sängkläder i Rivers-rum färger.. Vita, enkla med lite blått och grönt.. Att det skulle vara så jäkla svårt hihi.. Nu matchar det fint iallafall.. Puh :-)
 
 
Nej, nu blev det ett ludd inlägg om allt och ingenting.. Nu är det dags att krypa till kojs. Pappan i huset har lovat River att kanske åka skridskor imorgon om dom båda är friska.. Så jag känner på mig att jag blir väck 03:30 av någon som är redo med klubba och puck.. Helt fascinerad av det där med hockey.. Attans, jag som hoppades att han skulle bli popstjärna hihi.. Nej, nu snackar jag verkligen utanför nattmössan.
 
Godnatt! ♥
 
 

Nya ramar..

Ibland känns det nästan löjligt hur mycket det svänger här inne mellan allvar och ytligt.. Men det är ju faktiskt allt det här ytliga som får en att tänka på annat för en kort, kort stund..
 
Dom här fina ramarna som jag har på sänggavel köpte jag i några fler ex igår. Dom är så fina och ger en liten gammeldags stil till vårt vardagsrum. 20 små enkronor betalade jag för alla 3, så även om dom är i plast och säkert inte så hållbara, så var dom iallafall fina för stunden hihi..
 
 
Idag är det ju nästsista dagen på detta år. Vi har inte ens planerat morgondagen. Vi var nog ganska säkra på att vi skulle vara på BB då, men än är vi inte där. Jag försöker ladda upp med sömn och tänker hela tiden att "nu måste jag sova ifall det sätter igång" men det går inte så bra. Jag kan ligga ner och sova kanske en kvart, sen vaknar jag av kramp i vaderna eller något. Jag minns att samma sak hände sista veckorna med River i magen.. Så att samla sömn är nästan omöjligt. Jag laddar batterierna med Rivergos istället. Min lilla skatt..

Sorgsen..

Jag tänkte skriva lite om dagen och om hur vårt vilddjur med en energinivå på 500 % är tillbaka och att man iochmed det såg några gråa hårstrån på huvudet igen, men vad spelar det för roll att han är lite energikrävande och jobbig en dag när livet nu blivit som det blivit??!..
 
 
Den här sorgbubbla som jag lever i nu kommer nog att ta död på mig. Inte sådär ordagrant såklart men inombords. Det har ju gått några veckor nu och man har ändå börjat finna sig i beskedet och anpassat sig till det. Men det första negativa beskedet är ju bara början på det hela. Jag klarar snart inte av den här långa väntan.  Jag måste liksom få veta NU hur allt ska bli. Hur vår lilla prins i magen mår och om han är stark nog att orka sig igenom en förlossning.. Kommer jag någonsin få möta honom levande eller kommer hans korta liv ta slut redan i magen? Alldeles nyss så läste jag lite på familjeliv och hamnade i ett forum bland folk som skulle få barn nångång i sommar. En mamma hade precis varit på RUL och fått reda på att hon väntar en flicka. Sin fjärde dotter. Hon skrev ärligt hur arg och ledsen hon var och att hon skulle göra vad som helst för att få en pojk. Jag har bara lust att klippa till henne. Ärligt alltså. Om man bara kunde tänka och föreställa sig vad andra människor får möta för sorg i samband med sina barn, Ja, då har väl inte könet mellan benet någon som helst betydelse.
 
När jag var hos BM sist så läste jag lite i min journal. Där hade läkaren från uppsala skrivit lite om situationen och hon hade även skrivit något i form med att "Ingen speciell bebisövervakning är nödvändig".. Det innebär alltså nånting med att dom kommer inte bry sig om hur han mår under förlossningen. Sjunker hans hjärtljud under förlossningen så kommer man inte göra något för att få ut honom fortare eller liknande.. Dom kommer alltså bara låta honom försvinna.. Dom ger upp honom innan hans ens ha fått en chans.. Det gör så jävla ont.. Hur fan kan dom ge upp honom och inte försöka att hjälpa honom? Jag vet att hans odds är dåliga och att han är så svårt sjuk att hans liv är svårt att rädda, men ändå.. Hur ska jag ärligt klara det här? Hur kommer jag reagera när allt drar igång? Kommer jag ha orken till att orka en förlossning? Och hur ska det bli om han mitt i allt dör? Jag kan aldrig någonsin förstå vad vi gjort för att förtjäna den här oturen och olycka? Jag kommer aldrig någonsin att förstå, och även om jag nu landat någorlunda i detta så kan jag aldrig föreställa mig hur det ska bli den dagen hans födds. Jag vill bara att det ska ske imorgon, samtidigt som jag vill att den dagen aldrig ska komma.. Jag klarar inte av att förlora honom.. Jag gör inte det.. Vilka föräldrar gör det..

Skull + lurvärkar..

En liten döskalle fick flytta in på ett nytt ljusfat här i vardagsrummet! 
 
 
Ni på instagram har ju redan sett hihi. Bymandyy heter jag där! 
 
Här hemma händer det inte alls mycket. Det enda jag tänker på är att föda barn. Det har varit två dagar fyllda med sammandragningar nu. Igår efter tömningen, som jag förövrigt överlevde även denna gång hihi, så bad läkaren oss att gå på stan neranför sjukhuset i någon timme ifall det skulle dra igång. Vi valde dock att åka hem eftersom det bara tar 30-40 minuter att åka tillbaka och denna gång så kommer jag ju garanterat att åka på första känningen.. Finns ingen anledning att gå hemma och vänta igång värkarna när situationen är såhär. Man känner sig ju ännu mer rädd och osäker för smärtan denna gång och jag vill in och få bedövning så fort det bara går! Tappen är iallafall halvmogen och jag är öppen för ett finger.. Vilket är ungefär 1 cm, så det är ju helt klart på g på så sätt. Vi får se hur lång tid det tar. Just nu får det gärna vänta någondag. Marcus ligger däckad i nån form av River-smitta och jag behöver honom pigg på förlossningen :) 
 
Skönt att det var några som lugnade mig över igångsättning iallafall. Jag blev ju igångsatt med River också, men då på lite andra grunden. Den gången hade ju vattnet redan gått och värkar kom, men väldigt sällan. Så då var ju kroppen ändå igång. Det kan ju bli lite segare och annorlunda om man sätter igång det helt, och även om tappen inte är mogen.. Men om jag redan börjat att mjukna + att öppna mig så tror jag nog att det löser sig själv. 
 
Och jag ska väl ta och svara på hur vattentömningen går till också för er som undrat. Det är så enkelt som en nål via magen och sen suger dom helt enkelt upp vatten med en spruta.. Låter kanske inte så farligt men det är helt sjuuukt obehagligt. Man känner sig ungefär som en pysande ballong och man känner varenda liten vattendroppa åka upp i röret. Nej, för tusan.. usch.. Jag hoppas lillebror är ute innan nästa Fredag annars så ska vi göra tömningen igen.. Igår fick dom ut 1 liter vatten (Vid en normalt graviditet har du ca 1 liter vatten) och det finns fortfarande att ta av. Skulle gärna bara vilja vara i fred nu och slippa fler "ingrepp" och prover.. Det är ju så energikrävande när man är nålrädd utan dess like.. Detta är verkligen en obeskrivligt lång väntan bara.. En plågsam sådana..
 

Vattentömning..

Toaletten blev godkänd av herr ögoninflammation(?). 
 
Då var det Fredag och snart helg igen. Man blir ju helt avig på dagarna såhär i juletider men även innan då både jag och Marcus är hemma nu. Man försöker hålla rutiner och liknande för Rivers skull men det är ju inte så lätt när det känns som Lördag hela veckan :) 
 
Idag ska vi till förlossningen igen. Igår när barnmorskan mätte magen så hade den växt 4 cm på 2 veckor och jag har nu ett sf-mått på 40 cm. Jag hade 35-36 när jag födde River så det är inte undra på att det är t.u.n.g.t nu. Jag känner hur bebisen sparkar under mina bröst. Snart kan jag väl känna livmodern om jag sticker ner fingrarna i halsen hehe. Det var väl tänkt att måttet skulle stanna upp lite med tanke på att vi tömt ur lite vatten men det blev ju tvärtom så idag måste jag göra det igen.. Usch.. Det är ju galet hur fort tiden går när man gruvar sig för något helt plöstligt.. Tänk om varje dag sprang iväg som timmarna idag hehe. Aja, jag kommer nog hem hel efter det här också. Men usch så obehagligt.. Jag hoppas vi kan planera lite mer också. Ifall inte förlossnigen startar själv så har dom nämnt igångsättning i vecka 37+0 och det låter ju faktiskt lite lockande även om en igångsättning också är lite läskigt.. Allt är ju fan läskigt nu.. Blä..
 

Rustning av lilltoan..

Godkväll! ♥
Då var ännu en dag över. En dag full med sammandragningar. Det är fart i magen kan man säga. Jag sitter till och med och klockar dom just nu, bara för att se och dom kommer o.f.t.a men än så länge är dom smärtfria och enbart obekväma.. Har ändå en konstig känsla över att det är något på G.. Sen om det är inatt eller om veckor vet man ju aldrig.. Läskigt.. 
 
Men nu var det ju inte det jag skulle babbla om utan jag tänkte visa bilder på vårt "fördriva tiden projekt". Vi rustade lilltoan. Eller ja, jag pekade och Marcus gjorde ungefär ;-) Som alltid.. Ett helt perfekt sammarbete hihi. Det var supersvårt att få till en bild på den lilla toaletten med noll vinklar men här får ni se lite iallafall.. Det ska ju upp lite hyllor, in med lite växter och även någon list till men det blev ju hur bra som helst.. Vitt, fräscht och fiiint =)
 
 
Svårt med bilderna som sagt, men titta.. Såhär såg det ut innan.. Det fanns väl en sak med denna rustning som inte kunde gå fel, och det var väl att det inte kunde bli värre än vad det var innan haha. Fy tusan hur det såg ut. Titta...
 
 
Nu blir det soffan och snabba cash 2.. Hoppas den är bättre än 1an..
Kram! ♥

Jag och blixten..

 
Ja, man skulle kanske kunna kalla 09:30 för en sovmorgon men njaaa.. det var lite snålt tycker jag med tanke på natten.. Lider så med lillkillen. Han hostar konstant hela nätterna så det blir dåligt med sömn. Idag ska jag försöka få en läkartid åt han. Själv ska jag också till läkaren, och barnmorskan. Känns lite konstigt att gå dit, men man vill ju hålla koll på sina egna värden också så man inte åker på nån gravidsjukdom som HF eller liknande. Tanken är väl den att jag ska gå dit för att hålla koll på hjärtljuden.. Det känns så läskigt. Att jag ska behöva gå dit och kolla om lillens fina lilla hjärta slår fortfarande.. Orättvisa värld.. Det är för mycket nu... :(

Nya kuddar..

 
Jag fyndade två stjärnkuddfodral från gripsholm på Campadre. Passade jätte bra in på vår säng och vårt svart/vita sovrum..
 
Just nu ligger en varm och sjuk liten kille och vilar på sängen. Det går ju lite upp och ner. Feber ena sekunden, pigg den andra.. Att vara i famnen är ju extra härligt sånna här dagar. Jag har försökt att röja undan liten här men hann bara till sovrummet och sen satte mina sammandragningar/värkar igång.. Är livrädd för dom jäklarna, och att dom ska tillta så jag lägger mig raklång på soffan.. Att bo i ett kaos i en dag till överlever vi nog =)
 

Julhelgen..

Hej på er alla! ♥

Allt julfirande är nu över för iår och vi har haft en bra jul, även om vi haft lite otur med sjukdomar. River har varit halvsjuk i över två veckor nu men på julafton bröt det ut rejält och igår var han riktigt dålig. Idag vaknade han upp mycket piggare så det är tur det vänder fort =) Vi hade som sagt en härlig jul och vi fick så fina klappar så. River fick en miljon paket utan att överdriva och vi kan knappt röra oss här hemma för det står kassar med leksaker ö.v.e.r.a.l.l.t. Jag undrar jag vad ungen ska få när han fyller år om ca 1,5 månad?!? :) 
 
 
Idag startar rean överallt också men jag är faktiskt inte så sugen att springa runt i affärer. Jag är SÅ höggravid nu alltså. Jag kan inte sova, kan inte sitta, kan inte stå.. Hur jag än gör så är det såååå svårt att andas. Och när man sover dålig på natten så blir man ju ännu tröttare och man tänker mer på allt det här som har med bebisen att göra. Jag sa ju att det gärna får sätta igång när som helst efter jul, men nu är vi står här så är jag livrädd att det ska sätta igång. Vill inte.. Vågar inte.. Idag går jag in vecka 36, vilket är den vanligaste veckan för trisomi 18 att födas i. Jag har inte ens packat en väska.. Allt blev liksom så avslaget :( Usch.. Jag kommer vara så glad när förlossnignen är ÖVER och man vet läget lite mer och kan ta allt därifrån. ♥

GOD JUL!

 
God jul & Gott nytt år önskar vi er! ♥

Vecka 35..

Åh, idag har det varit en bra dag!! Vi har haft en hemmaeftermiddag med River, en vanlig vardag och det har jag saknat så mycket! Det har bara gått två veckor sedan vi började ränna på sjukhuset fram och tillbaka men det känns som det gått två år sedan vi senaste hade en vanligt kväll hemma.. Så ja, det uppskattades enormt. 
 
 
Idag är det också en ny graviditetesvecka. Jag hade ju gett upp det där med att räkna och liknande men läkarna proppsar ganska hårt på att man ska fortsätta med det. För fram tills förlossningen så är det ju en helt vanlig graviditet. Så ja, jag får väl lyda. Idag går vi alltså in i vecka 35 och min mage är såååå stor och tung.. Och även om dom tömt nästan en halv liter vatten från mig så är den fortfarande sprängfylld.. Dom vill ta en halv liter till men det vettefan alltså. Det var verkligen det obehagligaste jag gjort på länge, om inte någonsin. Just nu känns det som att jag hellre har en sveda i magen pga att den är så full än att behöva göra det där igen.. Men men, vi får se. Det är på två vis också.. Mycket vatten kan göra att förlossninge startar tidigt och det vill jag inte, inte innan jul.. men även en tömning kan reta igång det.. Sen vi gjorde tömningen i söndags så har jag haft lite små värkar hit och dit, så nja.. Jag vågar inte.. Vill inte hellre än att få något att säga till om i det, och isf älskade unge så vill jag gärna att du stanna där inne till efter jul för nu vill mamma bara få en lugn julhelg med din fina storebror ♥

Mot alla odds..

Jag sitter och söker runt lite på nätet i hopp om att försöka hitta något forum, blogg eller liknande med familjer i samma situation som den vi är i nu. Det är svårt att hitta. Det beror väl antagligen på hur ovanlig den här sjukdomen är och hur några som födds i Sverige varje år med Trisomi 18. Det upptäcks ca 70 fall i Sverige varje år, men då födds bara 7-10 barn med diagnosen då den ofta upptäcks tidigare i graviditeten och då också får ett avslut då i form av en abort. Jag tänkte på det där fostervattenprovet ganska ofta. Jag och Marcus diskuterade ju det i början av den här graviditeten. Men vi valde att avstå eftersom alla odds för kromosonfel var ju låga för oss och dessutom så var det enda vi tänkte på att det värsta var att dom upptäckte down symdrom och om det upptäcktes så skulle det inte göra någon skillnad för oss, abort hade ändå inte varit ett alternativ. Man hade ju inte den minsta aning om att det kunde vara på det här viset.. 
 
Ibland känns det så fruktansvärt orättvist (en upprepad mening, jag vet) att det här händer oss. Det är en sjukdom som är vanligare bland föräldrar med åldrarna över 35, det drabbar oftare flickor än pojkar och en graviditeten på flera tusentals.. Varför liksom? Vem bestämde att dom skulle straffa oss på det här viset? Vi får väl se det på det viset att han är väldigt unik, vår lilla pojke. ♥
 
Här finns en liten film med en familj som fick en pojke med trisomi 13. Jag vet egentligen inte skillnanden på 13 och 18, förutom att levnadsvillkoren är ganska lika. Det är en jätte känslig film och jag lider när jag ser den och kan inte förstå hur jag ska orka gå igenom samma sak. 
 
 

Upp och ner..

Hej igen och återigen tack, verkligen TACK för alla fina ord folk tar sig tid att skriva till oss ♥
 
Det går verkligen upp och ner hela tiden. Vissa stunder kan jag till och med skratta, även om det ofta är med dåligt samvete. Känns orättvist att skrattta när han är så sjuk, samtidigt som man borde glädjas över att man faktiskt är stark nog till att orka det.. Dagarna måste gå vidare, speciellt nu. Vi kan liksom inte bara gå hemma och vänta ut en förlossning, utan vi måste försöka leva på som vanligt, så gott det går fram tills dess. Vi håller oss sysselsatta och undviker att vara hemma så mycket som det går. Det är då tankarna springer iväg. Ofta så flyter dagarna på rätt bra när vi är iväg för att sedan vända till det dåliga så fort man sitter i bilen påväg hem. Det är fortfarande overkligt i vissa stunder, speciellt som nyss när jag läste mitt sjukintyg. Där förklaringen till sjukskrivning är bland annat svårt sjukt barn i magen.. Svårt sjuk.. Nej, usch.. Vill inte höra, vill inte läsa det.. Vet knappt vilken graviditetsvecka jag är i längre. Vill bara att allt ska bli som vanligt.. Tyvärr är det väl en önskan för mycket just nu. 
 
Idag har vi iallafall varit på lekland med River. Vi hade egentligen tänkt att ta honom till dagis idag som vanligt för att han skulle få leka av sig och ha roligt, men vi ångrade oss i sista sekund. Dåligt samvete är vi fulla med efter att ha varit mycket på sjukhus hit och dit och River har varit hos barnvakt. Även om det är hos trygga mor-och far föräldrar så känns det ändå tungt. Det är jobbigt att han inte riktigt förstår läget, samtidigt som jag är glad över att han inte förstår vad som väntar eller vad som ska hända.. Jag hoppas han inte ska påverkas så mycket av ledsna föräldrar, men det är som många sagt, att man får vara ledsen även framför sina barn, speciellt dessa gånger.. Det handlar ju faktiskt om Rivers bror, så kanske är det bra att han får vara med och påverkas till viss del.. Det kanske glädjer han i framtiden. ♥
 
Dessa bilder lever jag på nu.

Den värsta smärtan av dom alla..

Okej, nu har jag kommit till den stund där jag känner mig lite redo över att skriva om allt som hänt oss den senaste veckan. Det kommer utan tvekan att bli det längsta, jobbigaste och mest smärtsammaste inlägget någonsin. Jag funderade länge på om/hur/när jag skulle skriva om detta, till vilken grad jag skulle ta upp allt, blir man för privat? och hur mycket vill Marcus att jag ska berätta om allt det här? Vi är helt eniga om att man måste hitta sitt sätt att bearbeta en sån här sak och att skriva har alltid varit min grej som jag gör, som jag flyr till när jag mår dåligt, eller där jag känner mig trygg. Jag har tänkt på om jag vill att hela byn ska veta allt i detaljer eller om jag vill att folk ska veta vad som händer utan detaljer, men återigen.. Det viktigaste är för mig att hitta ett sätt att bearbeta och försöka må bra och det gör jag om jag får skriva. Och hur knäppt det kanske låter så har jag faktiskt vänner i den här bloggen, som jag pratat med dagligen ända sen vi tillsammans väntade barn för två år sedan och för mig är det viktigt att sådana personer även vet vad som händer, så även om man inte träffas så kan ni vara med i det hela! ♥
 
Nu har det gått lite mer än en vecka sedan den första chocken, även om det var en mild sådan om man jämför med vad som skulle komma under veckans gång. Det man som förälder bara fasar för, det värsta besked man någonsin kan få om sina barn, att dom ska tas ifrån en. Ja, det är nu verklighet för oss. Att få veta att vår son i magen inte mår bra och inte kommer att överleva är som att få ett sånt obeskrivligt ont slag i magen och helt plöstligt är hela världen svart. Man tror bokstavligen att man drömmer och fortfarande så hoppas jag varje morgon att jag ska vakna och upptäcka att det här är världens värsta mardröm och att allt ska bli bra igen. Men man börjar sakta men säkert förstå att det går inte att vakna upp ur det här, utan att det är vår helt världelösa sanning och att vi är drabbade av den värsta sorg av dom alla.. Att vi ska behöva förlora och begrava vår son.. 
 
Det började med att vi åkte upp till Hudiksvalls sjukhus för att kontrollera moderkakan, som ni vet. Väl på ultraljudet så kollar barnmorskan moderkakan, hon säger att hon är ganska säker på att den flyttat sig men att hon inte riktigt kan se hela vägen för att bebisen har huvudet så långt ner, så hon måste hämta en läkaren så han kan kolla lite bättre. Innan hon avslutar så frågar jag "Kan du se om det fortfarande är en lite kille".. Hmm,svarar hon, det har jag inte tänkt på men jag ska kika.. Jag tyckte mig se en liten snopp här, men han är lite vild så jag hann inte riktigt men, men nu läre jag gå och hämta läkaren och svisch så var hon borta ur rummet. In kom en läkaren med ett helt gäng läkarstudenter, det är okej säger jag men jag undrar verkligen varför halva läkarstudentklassen skulle delta.. Läkaren kollar länge och berättar efter en halv evighet att han upptäckt att bebisen har ett hål/bråck i magen. Ett hål på 2 cm som han vill att vi ska kolla upp på ett specialist sjukhus. Ingen panik säger han men gissa hur lätt det var att inte drabbas av panik av att höra att han har ett hål i magen. Jag grät som ett barn och visste inte vart jag skulle ta vägen. Vi pratar länge med läkaren efteråt som förklarar att vi ska få åka till akademiska och undersöka saken.. Ofta hänger en missbildning ihop med den andra, men det kan lika gärna vara så att det bara är bråcket och då är det ingen fara, en liten operation kommer att behövas men sedan kommer han att må bra. Det känns ändå som att hela världen rasar, men i dagsläget så skulle jag göra vad som helst för att det "bara" skulle vara det lilla hålet i magen.. Då skulle jag ändå veta att jag skulle få behålla honom. 
 
Vi fick en tid efter helgen i Uppsala.. Mitt livs längsta helg. Jag grät, grät och åter grät.. Till slut kom tisdagen och vi åkte ner mot uppsala.. Vi hade fått googleförbud av läkaren i hudik, men vi hade brytit ganska rejält mot det och läst både det ena och det andra.. Ofta ligger ett kromosonfel bakom likanande skador och det hade även läkaren förberett oss på. Vi kom iallafall ner till uppsala och en ultraljudsundersökning påbörjades. Hon tittar snabbt på bråcket och säger att det är okej, hon säger sedan att hon ska kalla på en hjärtspecialist då hon tycker sig se en avvikelse på hjärtat.. Nästa chock. Det finns väl inget som skrämmer en som ett hjärtfel, men återigen.. Varför kunde det inte stanna där?! Hjärtläkaren undersöker hjärtat länge, länge och efter 1,5 timme så är vi klar och han förklarar att han ser förändringar på hjärtat. Inga direkt livshotande, det kommer att krävas en operation vid ungefär 6 månaders ålder och sen är oftast oddsen ganska goda. Allt hängde nu på det fostervattenprov som tagits under dagen. Skulle det vara ett kromosonfel så skulle oddsen vara sämre. Så vi åkte hem med hopp om att det skulle stanna vid dessa två missbildningar, på magen och hjärtat. Oddsen var ju inte goda så att säga, då detta är två tydliga missbildningar som tyder på även ett kromosonfel. Allt kändes som fruktansvärt fel,hopplöst och orättvist och det enda jag kunde tänka på var orden som barnmorskan sagt under rutinultraljudet. "Han ser helt perfekt och välskapt ut"..  Vi får väl den trösten att troligtvis kan inte dessa skador ses på rutinultraljudet då dom troligtvis var för små i vecka 18.. Jag känner mig så arg och ledsen. Vad ger rutinultraljudet för trygghet när det sedan kan uppkomma så svåra skador vi ett senare ultraljud? Det är ju helt sjukt att det inte ingår ett rutinultraljud vid ett senare tillfälle! Så nånstans fanns det väl verkligen en mening med att min moderkaka från början låg fel, annars hade vi aldrig upptäckt allt det här och istället fått vår livs chock på förlossningen. 
 
Vi hade fått en tid 3 dagar senare i uppsala för att få provsvaren på fvp och även en tid med kirurger som förmodligen skulle ta hand om vår son och hans besvär. Tiden skulle ha varit på Fredagen, men redan på Torsdagen ringer telefonen när jag ligger och vilar med River. Läkaren säger att hon har dåliga nyheter och att det tyvärr rörde sig om det värsta tänkbara. Trisomi 18. En kromosonförändring som inte är förenlig med livet. Jag känner verkligen hur hela min kropp lägger av och varenda kroppsdel värker helt obeskrivligt mycket. Jag försöker att hålla mig från att bryta ihop totalt då jag har en nyvaken och halvgnällig River på armen, men jag får verkligen svårt att andas så jag springer ut i köket och ringer hem Marcus. Jag ska citera läkaren som ringde. "Hej, Amanda.. Jag har fått svaren på fvp nu och tyvärr har jag tråkiga nyheter. Det rör sig tyvärr om Trisomi 18, så jag har nu avbokat allt som vi täntk ha här med er i uppsala, eftersom vi ingenting kan göra och vi skriver tillbaka er till hudik där ni kommer få föda och ta allt i lugn och ro med familjen".. Det enda jag fick upp i huvudet under samtalet var att jag ville skrika och fråga om hon är totalt dum i huvudet som låter så fruktansvärt kall.. Hon ringer faktiskt och berättar att min son ska dö i detta samtal så lite smidigare, eller kanske väntat tills jag och Marcus kom ner tillsammans på fredagen kanske var en idé. Hon frågar flera gånger om jag är kvar i luren men jag kan inte svara. Det går inte. Allt bara svartnar och det rejält. 
 
Hur konstigt det än låter så blir man efter flera dåliga besked på nåt sätt immun mot smärta och sorg och förvåning. Man vet inte länge hur eller vad man ska känna, förutom att man vet att allt aldrig någonsin kommer bli sig likt. 
 
Det enda man fasar för hela livet, speciellt efter man blev förälder är väl att något ska hända ens barn. Jag har gråtit när River har haft magsjuka och varit helt klen, jag har fått ont i hjärtat när han ramlat och slagit sig rejält och jag sett hans blod rinna.. Man är alltid orolig över det allra finaste man har, men man tror väl aldrig att man ska behöva bemöta smärtan som uppkommer när man vet att ens barn ska dö. Det är det hårdaste ordet som finns, att DÖ.. Jag vill inte förstå och jag kommer nog aldrig göra det.. Varför, varför, varför är en fråga som jag kommer ställa mig för resten av livet. Varför vår lilla perfekta kille och varför skulle vi vara tvungen att förlora honom? Nu formulerar jag mig själv på samma vis som jag stört mig på att många gjort om oss. Som om han redan vore död. Han är INTE död och det är jätte viktigt för mig att folk ser skillnad på det. Han lever fortfarande i min mage och han sparkar som vilken frisk bebis som helst, det enda vi vet är att det kan ta slut vilken sekund som helst. Tyvärr så klarar oftast inte barn med dessa skador en hel graviditete/förlossning, vissa lever i veckor, andra i månader och vissa klarar sig upp till ett år eller längre, men dessa % är alltså väldigt låga. Vi har ingen aning om hur allt kommer bli för oss, det enda vi vet är att allt kommer att ta slut alldeles för tidigt. Det är också jobbigt i allt det här. Att inte ha en aning om hur det kommer bli. Ska jag ställa in mig på att föda honom och sedan vaka vid honom på sjukhus i flera månader och bara vänta på slutet? Eller ska jag ställa in mig på att föda fram min döda son. Det är två helt olika saker för mitt psyket, men både två lika fruktansvärda. Jag är rädd hur jag ska reagera på om jag får upp honom livlös på min mage, och jag är minst lika rädd för att få tid med honom och lära känna honom, för att sedan mista honom efter det. Hur man än vrider och vänder på det så finns det ingen ljuspunkt.. Hur jag än beter mig eller ber till gud, så kommer att han dras bort från mig.. Förr eller senare och hur ska jag någonsin kunna andas eller leva normalt med en sån sak och sorg i hjärtat? 
 
Visst finns det ljusa stunder vissa dagar, där man har på något vis accepterat detta medan man andra stunder inte ens orkar resa sig upp för att allt gör så fruktansvärt ONT! Jag vet att jag måste försöka stå ut och samla mig för att orka mig igenom en förlossningen. En helt normal förlossning men utan den där fantastiska belöningen på slutet. Hur klarar man av att ta ett värkarbete när man mår såhär? Det enda jag hade i huvudet var att jag ville ha ett kejsarsnitt och det DIREKT. Det fanns inte i mitt huvud att behöva föda honom på normalt vis, men efter att ha pratat med flera läkar så är jag med på att en vaginal förlossning är det bästa för mig och min kropp, speciellt inför kommande graviditeter. För även om det känns långt bort just nu, så vet jag ju att vi kommer vilja bli gravida igen och vi tar inga som helst risker för att det ska kunna bli svårt att bli det igen. Det vore fruktansvärt att riskera det. 
 
Åh, nu har jag skrivit hur långt som helst men känner mig ändå full med ord. Jag tycker det är så svårt att just nu formulera sig i text. Jag vill verkligen att människor ska förstå hur fruktansvärt ont det här gör och jag vill inte riskera att låta hård eller iskall, vilket jag ibland känner att folk kanske tror, då jag alltid försöker bita ihop när jag träffar människor, även om sorg och smärta såklart lyser igenom.. Helst av allt så vill jag bara lägga mig och gråta på golvet varenda gång vi pratar om det här, men jag försöker vara stark, eller visa mig stark.. Men det är jag inte.. Kommer aldrig att bli det igen heller. Jag ska förlora mitt barn här och föralltid leva utan någon som jag älskar mer än allt annat. Jag förstår inte hur jag ska klara det.. Jag tror inte jag kommer göra det. 
 
Det spelar ingen roll hur vi gör.. Hur många barn jag och Marcus än får tillsammans så kommer vi alltid att ha ett för lite, vi kommer alltid att ha en födelsedag i vår familj, men utan något födelsedagsbarn att fira. River kommer alltid att ha en lillebror som han inte ens kommer att minnas. Jag kommer aldrig få uppleva det där första leendet, jag kommer aldrig att få stå och jubla och klappa händerna när han för första gången vänder sig från rygg till mage eller tvärtom, jag kommer aldrig få se dom där härliga minerna när han skulle ha fått sin första smakportion och jag kommer aldrig få veta hur han skulle vara som person.. Skulle han ha blivit lika vild och rastlös som sin storebror, skulle han bli lika bilgalen som River eller skulle han gilla och vara på något helt annat sätt? 
 
Ibland tror jag fortfarande att jag drömmer. Är det verkligen sant att det här händer oss?? Varför ska vi vara tvungen att förlora det allra käraste vi har? Varför ska vi behöva hålla en begravning för vår son? Ingen förälder ska väl någonsin behöva begrava sitt barn.. Ni anar inte hur varje spark ifrån magen känns.. Vilken smärta som infinner sig i min kropp varje gång han visar livstecken.. Som läkaren sa så är ju min mage just nu som hans respirator.. Varför kan jag inte bara få behålla honom där inne föralltid?? Då kanske han håller sig trygg och så frisk han kan bli.. Varför ska jag behöva släppa ut honom när jag vet att när jag gör det så kommer han att dö. 
 
Nej, jag vet inte vad jag ska skriva mer just nu.. Vi tar en dag i taget. Vi vet att det som ligger först i tiden är en förlossing och jag vet inte alls hur det kommer att bli, det enda jag vet är att jag önskar att jag kunde ge över det ansvaret till Marcus. Att vi kunde ta hälften var, men det är ju bara jag som kan föda honom och jag ska försöka att klara det på bästa sätt. Jag känner mig iallafall otroligt trygg med läkarna i Hudik och jag vet att fram tills den dagen förlossningen kommer att ske så kommer jag få bra vård. Jag har fått hjälp att tömma lite fostervatten, vilket nu har gjort att jag kan andas och gå utan att det känns som att magen ska sprängas och det är ju alltid något. En liten lättare väg mot det hemska.. Jag vill också tacka för alla som visar sitt stöd. Det hjälper mer än vad man tror. Varje lite ord någon skriver läser jag hundra gånger om. Det är så skönt och hjälper som sagt jätte mycket.. ♥ Och tills den dagen allt börjar ljusa i vårt liv igen, så har vi iallafall den allra bästa medicinen redan. Den kallas River och honom är vi förevigt tacksam över att vi har. 
 
 
 
 
 
 

25

Hihi, jag har hittat ett sätt att få River att posa.. Lära honom självutlösaren! Nu kan han ställa sig mot väggen och trycka på knappen bäst han vill.. "Wooow" och "Heja, heja" säger han och kör.. Vi får väl dock se hur länge detta håller i sig, han tröttnar väl lika fort på detta som på allt annat.. Förutom bilar då. Dom tröttnar han aldrig på.. Brum,brum..
 
 
Äntligen så har helgen och måndagen gått och Tisdagen är äntligen här. Jag är orolig och rädd men glad för att dagen är här och det enda jag önskar mig är lite goda nyheter. Det är väl det minsta man kan begära när det är ens 25 års dag och allt!? 
 

Utan tv och internet..

Igår firade vi andra advent med att klä julgranen.  Ganska roligt tyckte River, speciellt roligt var det ju att spela fotboll med julkulorna.. Tur vi köpt plast hihi. En kula hade vi i glas och det var en kula med "min första jul" textat på den. Den fick River förra året och det var väl tänkt att den skulle sparas som minne och att River varje år skulle få hänga upp sin egen kula i granen. Den tanken sket sig ganska fort då även den fick agera fotboll.. Krasch.. Tusen bitar.. Jag och Marcus suckade och sen var det bara att glömma den ;)

 
Nu har vi precis kommit hem efter en dag på vift. Det är verkligen tungt för mig att bära/leka med River nu. Jag kan liksom inte längre sätta honom på höftet eller liknande, mina höfter är ju borta för längesedan hehe, så det är sååå tungt nu. Nu är vi trötta och ska äta middag. Varken tv eller internet funkar här hemma idag. På tal om att vara beroende av sådana grejer hihi, men gud så tråkigt det är. Internet fungerar ju just nu som ni kanske förstår eftersom jag skriver här, men det är hackigt.. River som alltid avslutar sina kvällar med barnis har lite svårt att förstå varför i sjutton det inte går att få igång.. 
 

Nytt till River..

 
Här är senaste nytt i Rivers garderob. Tror inte jag visat detta innan va? Blir lite snurrig ibland då man både hänger här på bloggen, instagram och facebook. Det blir ju ofta dubbelt av alla bilder. Eller trippel rättare sagt. Det är ofta jag publicerar samma bilder på alla tre ställena.. Haha, lite tjatigt för folk som hänger på alla ställen kanske hihi, men men :) Bymandyy heter jag på instagram iallafall om ni vill följa med där. Såg att det var väldigt många nya här igår efter att Patricia länkat till bloggen hihi kul! Säg gärna hej om du är ny :)
 
Iallafall, kläderna på bilderna 1 och 3 kommer från H&M.. Snygg randig tshirt med snygg ficka på bröstet och en randig farfarströja med ett par byxor med matchande dragkedja. Och andra bilden är ett par leggings från villervalla.. Nya favoriterna! ♥

Hej Söndag.

Godmorgon andra advent! ♥

Eller ja, det är väl förmiddag nu kanske. Vi är så trötta här idag. Lillen är sååå förkyld att han knappt kunnat sova för sin täta näsa. Lider med honom. Jag sover inte heller så bra eftersom kroppen är så rädd och orolig hela tiden nu. Känner mig mer eller mindre som ett vrak :( Tur det snart är dags för dagens vila hihi..
 
Vi har ju helt glömt bort att tända det andra ljuset idag.. Det måste vi ju göra såklart :) 
 
Och på tal om något helt annat.. Trodde min telefon hade gett upp imorse. Den gick inte att ladda men som tur var verkar det bara vara laddaren som är trasig. Måste köpa en sån DIREKT när butikerna öppnar imorgon. Man är ju nästan handikappad utan telefon.. Inte minst nu som höggravid och redo för allt hihi. Det är ju galet hur beroende man är av sina tekniska prylar. Min iphone är mitt allt, typ haha. På den har jag ALLT! 
 
 
 

Nyfrippa!

Någon som lagt märke till att River varit till frissan kanske? :) hihi. Eller han har ju privatfrisör iform av farmor och tur är väl det =) Jag skulle aldrig ta den fajten och att sätta han i frisörstolen känns långt borta. Han blir alltid lika snygg iallafall, även om det inte är jätte lätt att få det rakt klippt, men bättre än långt.  Och han är verkligen som två ungar med hår eller inte.. Så olik! ♥
 
 
Nu har vi precis landat hemma efter att ha varit hos just farmorn och kalaset hela dagen. Liten sover och vi ska äta tacorester framför en film eller nåt. Kvällskram! ♥

Villervalla REA

Gud, jag har kärat ner mig helt i det här med leggings/långkallingar åt River. Han är så söt när han har ett par till ett snygg tshirt och det är ju så lämpligt till dagis. Nu när det varit så kallt så har River haft ett par under sina byxor och det slutar alltid med att dagis tar av honom byxorna för att det är för varmt med båda inne. Så nu spanar jag efter lite mer enklare färger och inte så plöttriga som alla hans långkallingar är, så att det blir lättare att klä tillsammans med någon tröja =) 
 
Villervalla hade lite REA så då passade jag ju såklart på. Det fick bli en matchande mössa också och ett likadant set till lillebror.. Med en vit eller svart tshirt så kommer det bli sött och fräscht! :) Hihi, älskar tanken på syskonmatchning. 
 
 
 

AJJE!!

Välkommen till en dag i mitt liv, med en galning som River som älskar att greppa tag om mammas man =)
 
Haha, nu har jag dig mamma!! 
 
Okej, förlåt mamma.. Är jag förlåten om jag ser sådär jätte ledsen och besvärad ut? Jag vet ju att jag gjorde fel, men jag kommer att göra om det snart igen ;-) 
 

Vecka 33

Puuh, har precis överlevt värsta nattningen någonsin. Halvt ihjäl slagen utan att överdriva av trots och liknande. Samtidigt som man bara längtar efter bebisen så önskar man även att tiden ska gå sakta så att Rivers hemska trots kanske hinner ge sig lite. Just nu vet jag inte hur det skulle gå om jag hade två att se till.. Jag googlar ju ofta efter tips och när jag läser om det här med barn som slåss, bits och nyps så får jag bara ett tips.. Att inte slå tillbaka.. Haha, kanon.. Ska försöka att undvika det då =) 
 
 
Och idag gick vi som sagt in i vecka 33. Jag trodde jag var i vecka 35 haha. Noll koll. 80 % av graviditeten har nu gått och det känns sjukt mycket. Händer inte så mycket nu. Allt är som vanligt, som det varit de senaste veckorna. Märker inte av att magen växer nånting, utan mest att den hela tiden ändrar form. Ena dagen spetsig, enda dagen rund. Annars så är bebisen jätte lugn, som under hela graviditeten. Får sammandragningar och ont om jag går mer än 2 meter, så jag längtar tills det blir normalt. Dock så har jag sluppit andningsvårigheterna när jag ligger ner denna gång, hittills iallafall. Med River kunde jag inte ligga ner de sista 10 veckorna, men det beror nog på att denna bebis redan sjunkit ner och ligger lågt.. Imorgon ska vi säga hej via ultraljud igen.. 

Pappalek

Åh, så uppskattat att få duscha länge, lägga i en färgbomb, smörja in sig och allt det där utan att stressa. Oftast så gör man ju allt det där med River hack i häl, men nu passade jag på när grabbarna ändå lekte på annat håll i huset. Att pappa kommer hem från jobbet är nog dagens höjpunkt. Så glad som River blir då blir han sällan ♥
 
 
Nu ska pappan åka och träna lite och för oss andra börjar det bli dags för bad, välling och sedan sängen. Efter det så måste ju mamman såklart ta sina magveckobilder hihi. 
 

Lite morgonträning sådär..


Det är sånna här gånger man förstår hur jäkla otränad man är, eller snarare höggravid kanske. Det var inte plogat här imorse så att plumsa med vagnen kändes inte så kul så vi plockade fram pulkan. Gruvade mig för det då River bara kan kliva ur hur han vill, i vagnen sitter han iallafall fast höhö, men det gick bra förutom att jag höll på att dö innan vi var framme.. 14 kg River i flera dm snö med en order om att ta det lugnt för sammandragningar.. Ja, ni hör ju kombon.. Jag klagar inte, eftersom inte Marcus kan lämna River pga av sina jobbtider så har vi liksom inte något val, men det hade ju inte skadat om någon hade kunnat ploga :)
 
Nu blir det soffläge som vanligt, idag med säsongsavslutningen av SOA. Åh, det får inte vara slut. Bebisen håller på att sparka sig upp genom halsen på mig, så högt upp ligger den. Och vet ni? Jag såg precis en liten fot eller hand dra över magen.. Så sjukt HÄFTIGT. Man såg verkligen tydligt små tår eller fingrar. Det har jag inte sett tidigare, varken med River eller pyret hihi. ♥

En liten klapp..

 
Marcus spelar match, River sover och jag var alldeles för rastlös för att bara sitta så jag knäppte lite kort på magen. Ett litet julkort sådär hihi ♥ 190 bilder tog jag innan jag var tvungen att sluta eftersom att handbollen börjar nu. Helt galet hur många bilder man bara knäpper av sådär hihi, men jag satt mig faktiskt ner och raderade några dåliga. Det gör jag aldrig! Det är typ förbjudet.. man kan ju alltid ha dom till något och varje bild har ju sin charm hihi. 
 
Nej, som sagt.. Nu lär jag ta något ätbart och sedan krypa upp i soffan och hålla tummarna för Sverige. 
 
Kvällskram!

Tjatter..

Sådär. Då har vi landat hemma efter lite jobb och en dag på dagis. Det är ju totalt livsfarligt att vara ute på vägarna nu. Sån jäkla äcklig snörök och man ser inte ett skit! Usch, så läskigt! Jag har inget problem med kylan, men när det yrar snö nonstop så blir man less. -20 är iallafall bättre än +20 på somrarna för en kvinna med kropptemperatur på 250 grader, men tyvärr så är ju allt lite smidigt på sommaren. River vankade till dagis i alla kläder idag haha. Det är nog ovant och lite klumpigt såhär i början. 
 
 
Pyret fick sig en heldress idag också. Älskar den, så jag kunde inte låta bli när det var rabatt på Oii idag. Den kommer han bli supersöt i och nu är vi nog klar med de första/minsta kläderna. Vi hade mer kvar från River än jag trodde, men vid närmare eftertanke så hade han storlek 56 i flera månader, så det hann ju bli ett par plagg då. Det enda vi behöver är en varmare mössa som jag fortfarande inte hittat någon, finns verkligen ingen varmare i den minsta storlekarna.. Tips? 
 
2 julklappar har jag prickat av till River idag också. Hans mormor visade sin julklappsgömma idag och där var det kört. Hon har köpt ALLT som jag nämnt så nu får jag tänka om lite hihi. Aja, nu ska jag mysa med min prins. Så glad över att det finns rester kvar sen igår så vi slipper laga mat och sånt nu innan nästa arbetsplats väntar. Då hinner vi leka och mysa lite extra istället. 
 

Till julen..

Jag var och rotade i min mammas garderob efter något att klä min mage i. Jag vill ju ha något finare inför jul och nyår nu och jag hittade lite som passade. Bland annat denna klänning. Det satt så skönt över magen att jag inte vill ta av den. Den får nog hänga på under julafton :)
 
Idag är magen 31+5 veckor ♥ 
 
Jag har fått plockat av mig min ring nu. Känns skit tråkigt men jag vågade inte ha den på längre då det verkligen var trögt att få av den. Jag har klarat mig väldigt bra från vätska även denna gång *peppar peppar* och har gått upp mindre än vad jag hade gjort med River i denna vecka, dock så väger jag ungefär lika mycket som när jag födde River nu eftersom jag startade på mer denna gång. Har svårt att tugga och prata då jag är så svälld i ansiktet hihi.. Struntar dock i vikten denna gång eftersom jag vet att jag kan återhämta mig men det kan ju vara roligt att dokumentera lite info iallafall hihi. ♥
 
Nu är middagen i magen, disken är klar och tvätten snart lika så. Barnet är badat och snarkar gott från sängen så nu ska jag checka ut för idag. Ska bli underbart att få sitta ner på rumpan nåntimme innan natten. 
 

Sömntutor..

Vi har gjort det igen. Vi la oss och sov i över 3,5 timme! Är det något vi är bra på jag och River så är det verkligen att sova på dagen hihi. Tur att han oftast somnar lika lätt på kvällen oavsett hur länge han sovit på dagen, annars hade det nog blivit en lååååång kväll ikväll hihi. 
 
Två bilder från tidigare idag. 
 
Nu är det dags att börja fixa med middagen. Är SÅ sugen på kycklinggratäng.. Ingen speciell, eller något som jag ätit innan. Har bara fått upp en tanke om att jag vill ha JUST det! Får googla lite annars får vi improvisera . Viktigt att man får exakt det man tänkt sig när gravidmagen talar :) 
 

Så nöjd!

Alltså hur bra tips var det inte att köpa dom där tygpaketen från jysk! Åh, bästa köpet på länge hihi, varför har jag inte tänkt på det innan? Försökte få min lilla att ställa upp på lite bilder idag i sin nya tomtedräkt. Inte helt lätt men med lite dans till "imse vimse spindel" så kunde mamman  lura till sig några in-action bilder :)
 
 
Vi har tagit sååå många bilder nu på morgonen hihi, så nu lär ni väl få se bilder med svart bakgrund en hel vecka eller nå hihi. Nej, nu är det lunchtime här. Fiskbullar som annars är så populärt fick ett "nej" idag.. Tyvärr så var han inte tillräckligt smart utan gick på när jag sa att jag bytt till köttbullar och då gick det minsann ner hihi. 
 

Julnyheter.

Även om vi precis varit och ätit massa gott så blir det även ett avslut på denna dag med massa götta. Pepparkakor med chocklad och dumle pepparkaka! Julmums. Till det några avsnitt av nya favoritserien White Collar.
 
 
 
 

Foto bakgrund..

 
Idag köpte jag dessa två tygpaket i velour på jysk. 50 kr/st fick jag betala och jag tänkte ha dom som fotobakgrund. Supersmart ju. Tack för tipset Emma hihi! ♥

Känslor..

Åh, det är SÅ mycket känslor och utbrott av olika slag som kommer från den lilla kroppen just nu. Det är tufft. Det är många gånger jag känner hur tårarna bränner bakom ögonen då det blir för mycket, men om det är jobbigt för mig så är det ju inget motför vad det är för den lilla kroppen. Vi fick iallafall en timme utomhus innan trotset tog över den lilla kroppen och vi fick gå in. Vi hann skotta undan lite och någon är ju mer envis än den envisaste och gav sig inte förrän varenda litet snökorn var borta från bilen, ungefär hihi. ♥ Är det nånting som jag älskar med River så är det att han redan nu, som så liten är så envis och har ett jävlarenamma utan dess like och genomför allt han gett sig in på fullt ut. 
 
 
Nu har vi ringt mormorn för undansättning. Det får bli en tur till stan. Jag måste hitta tomtekläder åt River och efter att ha gått igenom alla bebiskläder igår så måste jag även köpa en varmare mössa åt pyret. Har ingen aning om vart alla Rivers har tagit vägen. 
 
 
 
 

Dragningar..

Godmorgon! ♥
Då var första advent här. Vi har inte ens kommit så långt att vi tänt det första ljuset än. Pappan i huset jobbar, så vi gör det ikväll och kör lite adventsmys då istället :) Igår var det världens längsta dag. Jag hade starka sammandragningar HELA dagen. Klockade dom till och med ett tag då jag blev lite nervig och dom kom verkligen hela tiden. Det var först sent igår kväll som dom la sig lite och nu har det varit lugnt hela natten och morgonen. 
 
 
Det var julmarknad här nere på byn igår och vi tog oss ner en sväng. Jag ville ut och gå lite för att se om det skulle ge sig eller inte och River skulle spana efter tomten. Det snöade på bra och vi kom hem kalla och goa :) Idag är det -13 här och River står i hallen med skor och tjatar om att gå ut. Jag fryser av tanken men ska nu leta fram massa varma kläder och följa med ut.
 
Adventskram! 
 
 

Tjuvstart..

Godmorgon December. Årets mysigaste månad ♥
Igår fick vi ungefär 2 meter snö känns det som.. Trodde ett tag att vi skulle bli insnöade. Visst vill man gärna ha snö till första advent men lite hade räckt hihi. Vi gjorde ett försök till att gå ut i den igår, men det snöade alldeles för mycket för att man skulle kunna leka och ha kul.. Vi gör kanske ett nytt försök idag då det verkar lite lugnare :) 
 

Sitter i soffan med min lilla prins nu. Väntar in julkalendern. Så mysigt iår när River är med och hajjar allt och man kan börja att skapa egna jultraditioner. River hade dock lite svårt att hålla sig och gick all in och tömde nästan en hel chockladkalender när mamma tittade bort igår.. hihi. Det var inte så gott och blev lite starkt med så mycket chocklad och han sprang med stor S till vattenkranen sen haha.  Nej dags att dra, nu ska vi googla polisbilar! Kram! ♥
 

RSS 2.0