Regn, regn och regn..

Vilken blöt dag det varit idag. Det var verkligen regnat heeeeela tiden. Inte så mycket annat att göra än att bara hålla sig inne. Som tur var kom lillmorbror och räddade oss några timmar och River var nöjd över sitt leksällskap.
 
Nu är klockan kvart över 7 och både jag och Marcus håller på att somna sittandes, orkar vi en film tro? Hoppas det :-) Det känns ju helt galet att detta faktiskt var min sista dag som mammaledig för denna gång. På måndag börjar ett nytt liv. Är så ivrig, nervös, förväntansfull och orolig. Det blir verkligen en omställning att ha River på dagis, men ojojoj så mycket han behöver det, vår sociala och leksjuka bebis. Han kommer älska det! 
 


Önskar er en trevlig fredagskväll iallafall! 
Kram! ♥

Redo för höst och vinter..

Hej på er allihopa! ♥ 
Jag och River har precis landat innanför dörren. Vi tog en sväng till stan och River har blivit bortskämd med massa fina kläder utav mormor och gammelmoster. Bland annat en superfin vinterjacka och en lika snygg skalloverall inför dagisstarten på måndag. Jag var så himla nöjd med Lindex skaloverall som River hade förra hösten, så jag ville ha en likadan. Som tur var hade dom fått in en lika fast i lite annorlunda färg iår så det blev ju lite roligare :) 
 
Så nu har vi precis tagit en massa bilder på dom fina kläderna. River tröttnade till slut. Det kan ju inte vara lätt att ha en bloggande mamma, även om det inte är så överdrivet som Marcus säger. Han brukar säga att "Vi borde kanske ha köpt en skyltdocka istället för att ha skaffat barn??" haha men riktigt så illa är det ju inte. Knäppt mängder med kort hade jag ju gjort även utan blogg, även om jag ska erkänna att jag knäpper två olika sorters bilder på händelser. En bloggbild och en "familjealbum" bild. Skadad eller vad =) Kul är det ju iallafall. Jaja, nog om det.. Här ska ni få se kläderna.. 
 

Så fina.. Ja ni ser ju uppe till höger.. Trött på mamma ;-)

Städa, städa, stäääda

Det fick blir en hemmadag full med städning idag. Hela dagen har jag nästan hållt på. Det finns att göra med barn i huset så att säga :-) Lillen blev trött på städningen och frustrerad, till slut gjorde han strike på alla saker han kom i närheten av. Bland annat mina krukor på fönsterbrädan i vardagsrummet, som tur var verkar dom vara gjorda för barnfamiljer.. Dom höll :-)
 
Här har ni dom.. Krukorna med nio liv ;-)
 
Tog mig äntligen tid till att spika upp den stackars postlådan som legat nerpackad sen vi flyttade in. Den blev tjusig i hallen. 
 

Sovrumstavla.. Family ♥
 
Nu blev det dags att klä på sig och åka på jobb. 
Kram kram! ♥
 

Till pyrets rum..

Igår kikade jag som sagt lite på tapeter till pyrets rum. River har ju grönt som dominerade i sitt rum även om det är blandat med mycket ljusblått. Den kombinationen älskar jag, men jag skulle ändå vilja ha lite annorlunda i pyrets rum. Jag hittade dessa två ljusblåa tapeter. En randig, och randigt är ju en favorit och sen en med stjärnor. Jag vill ha dom som två små fondväggar. Jag hittade även en jätte fin med bilar, men den var nog lite för mycket. Vill gärna ha stilrent och enkelt, även om det är ett barnrum :) 
 
Nu blir det dock inga tapeter än på ett tag. Det är ju ingen brådska med det. Först vill vi nog gå på ultraljudet i vecka 32 och få en pojke bekräftat, men när det blir, så blir det nog dessa :)
 


Hur många år är River??...

1 ÅR!! 
River har lärt sig hur man visar med fingret hur många år han är. Men snart har han väl tröttnat på det också. Så fort han lär sig något nytt liknande så nöter jag nog halvt ihjäl honom. " Hur många år är River?"... "Jajajaja, mamma jag är 1 år!! suck, lika många år som när du frågade för 2 minuter sedan" 
 

 
Den där hotellnatten som väntar för den här mamman i helgen känns väldigt efterlängtad nu. Den här veckan kan jag nog räkna på en hand hur många timmar jag sovit sammanhängande, sammanlagt alltså. Att ha River i samma säng som oss (han går alltid in till oss under natten) funkar inte för mig. Han ska ligga på min arm/axel/mage och bara mamma duger. Jag försöker ibland lite diskret skjuta över honom till Marcus för att bytas av lite, men han vaknar direkt och säger "åååh, mamma" och kryper tillbaka.. Inte lätt att säga nej och när man är trött så gör man det enklaste, nämligen att lägga tillbaka honom på min krampande arm. Trött är bara förnamnet. 

Smaskens..

Är det något i matväg som jag älskar och skulle kunna äta varje dag så är det något så enkelt som köttbullar med potatis dränkt i gräddsås och lingonsylt. Mums så gott. 
 
 
 
Så nu är stora och små magar nöjda alltså och River ska bara se klart dora utforskan innan vi ska duscha och hoppa i säng. Ja, River då alltså.. Mamman ska väl försöka hålla sig någon timme även om sömn och sängen lockar :)
 

Vecka 19

Onsdag idag, vilket betyder veckobyte. Idag går vi in i vecka 19 jag och pyret. Både han och jag växer, logiskt nog! ;)
 
Ytterligare en dag som gått f.o.r.t. Jag "råkade" väcka River under hans vila för att vi skulle hänga med mormor in till stan. Det får man ju sota för resten av dagen, men jag tänkte att han borde vara pigg efter 2,5 timme men icke. Nu gäller det bara att få honom att hålla ut iallafall 2 timmar till innan vi kan sova för natten :)
 
Vi har varit in och storhandlat mat, det var så tomt i kylskåpet att vi inte ens hade bröd imorse. Ingen större skada då River inte är så mycket för mackor men jag som måste ha mina mackor hade abstinens ungefär hihi. Nu har vi laddat upp iallafall och det är ju alltid skönt, och ganska ointressant att läsa om kanske ;-) Vi hann även titta lite på tapeter till lillebror. Ingen stress med det men när mamma ändå kollade så kikade jag lite. Hittade några som jag blev helt kär i men mer om det senare. Nu laddar vi för pappsen hemkomst här hemma. Kram så länge! ♥

Nya brallor till vår långa kille..

Innan vi åkte för att besikta lillebror i magen igår så åkte vi för att besikta vår stora 1,5 åring. Sprutan gick bra, allt annat sög tyckte River. Sätta sig på en våg och sitta stilla där, ligga raktlång för att mätas, eller få ett jäkla måttband runt huvudet, nej fy tusan.. Inget för mig sa han genom några rejäla vrål :-) 
 
River har växt rejält på både längd och vikt, så inte är det så konstigt att alla kläder bara blev små över en natt. River väger nu 13 kg och är 86 cm lång. Han fick mycket väl godkänt i både tal och det övriga. Det konstaterades även att vår lilla kille både har trots och ett jäkla humör, men vem hade missat det? ;-) ♥
 
Växer man så det knakar så måste det fyllas på i garderoben. Bland annat dessa snygga brallor från Ellos. Jag kan tycka att det är lite tråkigt att det oftast bara finns mjukisbrallor på pojkavdelningen men dessa är ju lite roligare iallafall med stjärnor på :)
 

Älskade lillebror..

Tack för alla gratulationer! ♥ Jag känner mig lyckligare än någonsin ungefär. Det känns som en enorm befrielse att allt var bra med lilla pyret där inne. Igår var jag helt trött och slut hela dagen. Överlycklig samtidigt som jag kände mig nerstämd och ledsen. En ganska vanlig reaktion när en enorm nervositet släpper. Jag har haft det så jobbigt under dessa 19 veckor men nu njuter jag för fullt. Kan föreställa min älskade unge där inne och förstår att han verkligen bara ska växa på sig i några månader nu och sedan entre världen och ta oss med storm på samma vis som storebror gjort!
29 januari är lill pyret beräknat att komma och det var skönt att bli flyttat åt rätt håll denna gång :) 
 
Ber om ursäkt, men lillen pekar fingret hihi. Han var så vild där inne att barnmorksna fick kalla in en ultraljudsexpert för att hinna med att se hans hjärta.. Lillebror påminner mig alltså om någon annan liten kille jag känner ;-)
 

Och till något annat lite tråkigare. Jag känner mig så enormt besviken på vissa reaktion över att det kommer en pojk till.. Hur folk kan besvara vår glädje med ord som " En pojk till?! Jaha.. Men huvudsaken är ju att den mådde bra".. Ja huvudsaken ÄR att bebisen mådde bra. Sen kvittar det totalt vad den har mellan benen. För oss handlar det inte bara om ett manligt kön, utan det är faktiskt vår son vi pratar om, vårt barn. Jag kan acceptera att vissa männsikor önskar sig ett kön i samband med en graviditet. Jag är dock inte en av dom. För mig kvittar det blanka fan i vad det blir. Efter en mycket jobbig start, både fysiskt och psykiskt så är jag så nöjd över att bebis bara blev godkänd på sin rutinkontroll och mår bra där inne. Jag är dödskär i den här lilla varelsen trots att jag bara mött honom via en svartvit bild. Jag längtar så efter honom och för oss känns det nu så självklart att River ska få sin lillebror.. Hoppas att människor inser hur löjlig en sån här besvikelse kan kännas för oss. Ingen hade väl någonsin önskat att River var någon annan än den han är? Vad är liksom grejen? Sörjer man att man inte kan köpa klänningar eller fluffigt rosa??.. Då prioriterar man lyckan helt fel här i livet kan jag känna.. 
 
 

Fylld med k.ä.r.l.e.k


Dags för RUL..

Då var dagen D här.. 
 
 

Så kom äntligen dagen när vi ska på RUL. Jag är så sjukt nervös. Och rädd. Tänk på oss idag och håll tummarna för ett lyckat RUL och att vi till och med får reda på om det är en lillasyster eller bror i magen. Vad tror ni? :) 
 
Men först, något lika jobbigt. Nämligen vaccination på BVC. 
 
Kramar! ♥

Dåligt samvete..

Två fina kuddfodral som jag gärna vill ha på vår säng. Jotex it is. 
 
Då var kvällen här och jag är uppkrupen i soffan framför favoritprogrammet med en liten klump i magen. Det var många tårar och protester vid nattningen idag. Mamman fick vara lite hård för att han tillslut skulle förstå att han var svintrött och behövde sova. Dock så får jag dåligt samvete och lite ångest när han somnar när vi är "ovänner". Vill ha det mys och glatt innan vi säger hejdå för dagen, men det funkar ju inte alltid med en viljestark prins. 
 
Godnattkram från mig! ♥

Dagen + dagens..

Dagens mamma..
 
Jäklans så kallt det var ute idag.. Riktigt härligt att få frysa lite :) Det är väl typ bara jag i hela landet som tycker att vi har haft en alldeles för varm sommar och för mycket sol.. Alla verkar ju tycka att det har regnat mest, men det håller inte med.. Minns bara alla plågsamma varma dagar ;-)
 
Vi tog oss iväg till Gävle med mormor och morbror idag. Dom skulle ändå in på sjukan så River och jag åkte med och fördrev dagen. Tur var väl det. Jag har mått så illa idag och kräks massor. Tror mer på nervositet än graviditen denna gång. Kan absolut inte minnas att jag var såhär rädd och nervös inför RUL med River men Marcus var snabb med att påpeka att det var precis lika då. Inte helt oväntat kanske. Nu ska det nattas barn och sen blir det soffmys. Kram så länge! ♥

Dagisväska..

Dagisväska, check! 
 
Det fick bli ett litet bi åt River. Så söt! 
En vecka sen smäller det, inskolning. 

Godmorgon måndag..

Godmorgon från soffan! ♥
 
Vaken sen ganska många timmar tillbaka här hemma. Vi sitter och laddar inför dagen i soffan, River kikar barnis och jag kikar in här. Nu kommer han och klättrar på dator och skriker "gingu". Jag kan inte plocka fram datorn utan att han ska se den där skrikiga lilla pingvingen hihi. Nu drog han upp min tröja och pussar på magen. Det är verkligen det sötaste jag vet just nu. Att han vet att man ska vara rädd och försiktig och gosig med mammas mage, även om han tror att lillebror ligger i hans mage. Han pekar ju på den när man frågar, men det har jag ju berättat :-)
 
På tal om bebis i magen.. Precis som jag frågade på min instagram (Bymandyy) så undrar jag om ni är några som har några tips på gravidbloggar. Jag har några, men vill gärna ha fler att läsa. Så kul att följa ju. Så tipsa gärna om du driver en gravidblogg eller vet någon anna som gör det. Kram så länge! ♥

Nymössa..

River har skaffat sig en ny mössa. Älskar namnprodukter och River har haft mängder av dem. Denna kommer bli så fin och lämplig på dagis till vintern :)
 
Och jag lovar att River tvättade händerna efter detta kort togs hihi.. Det är lakrits kola som han lyckats fått tag på när jag hämtade kameran ;-)
 

Söndag idag då. Snart slut på helgen. Vilken tur att vi haft en ganska full helg så att tiden gått fort. Räknar ju bara ner till Tisdag som ni redan vet så tiden får gärna rulla på ännu fortare nu hihi. Nu är iallafall pappan hemma igen och ordningen är återställd. Så idag blir det pappamys och sen avslutas nog dagen på strömmingleken. 
 
Kramkramkram så länge! ♥
 

Sliten av att ha världens viktigaste roll..

Är ni fler där ute som har 1,5 åringar som glömde sina öron på BB? :) River har verkligen en trots och göra-allt-tvärtemot-period nu. Han gör hyss, vi säger ifrån, han blir arg och sen är cirkusen med gnäll och skrik igång. Vissa dagar kan kännas väldigt långa och man bara längtar till nattning, men sen när den är gjord så blir det sådär konstigt tyst att man bara längtar tills nästa morgon när buset är igång igen :) Upp och ner hela tiden, precis som livet.. Men å andra sidan så är det ju just det här som är livet, iallafall för mig. Föräldraskap och få vara med River. Världens största och viktigaste utmaning är det ju att vara mamma, snart till två.. Tänk vilken ära ♥
 
Också lite från dagen...
 
Här är mamman idag. I en stor tröja som visar magen men som även har plats för lite till :-) perfekt..

Vi tog som sagt en sväng in till strömmingsleken där vi kikade runt lite och River fick åka karusell och vinna lite gosedjur. Nöjd och glada en stund hihi, så åkte vi hem och sen har vi bara myst. Nu sover klimpen, pyret ligger på nån nerv som gör att jag ibland tappar känseln i halva rumpan(?) och jag tänkte släcka ner i vardagsrummet, krypa ner under täcket och se en film som ska vara bra.. The lucky one. Kvällskram! ♥
 

Vecka 18 - jämförelsen..

Nu har vi gått lite mer än 17 fulla veckor och har alltså tagit oss till vecka 18. Jag mår så mycket bättre nu. Illamående och kräkningar är helt borta och har varit det de senaste 1,5-2 veckorna. Jag är fortfarande förvånad över hur olika två graviditeter kan vara. Trots att det faktiskt är två olika personligheter som växt i min mage, så tror man ändå på något vis att det ska bli precis samma sak. 
 
Denna gång var illamående som sagt extremt mellan vecka 6-16 ungefär. Sen gick det över *peppar, peppar*. Med River började det extrema i vecka 12 och gav sig sedan i vecka 38+3 när han föddes. Med River hade jag inte ont nånstans förutom en paj svankota. Denna gång har jag ont mest överallt. Speciellt i rumpan och i vaderna som krampar lite då och då. Med River kändes sparkarna tydligt från vecka 14. Då var det fladder och senare buffrar. Denna gång började jag känna lite fladder i vecka 13-14 och kände sedan varje dag lite smått i en vecka.. Sedan försvann det och kom tillbaka först i denna vecka.. Nu är det inget fladder eller buffrar. Utan mer som att någon slår votler där inne och töjer ut huden innifrån.. Till och med bebisen röreler är alltså annorlunda denna gång.. Såhär långt då.. Även magen har en annan form.. Förra gången fick jag en hög mage som fick sin form ända från bröstet och neråt.. Nu har jag mer en lägre, fast tydligare kula på magen. Så olika, men ändå så lika alltså.. Growing love båda gånger, en enorm växande kärlek.. Och en lång och förväntansfull väntan..
 
Det här tycker jag är så roligt.. Att jämföra.. Allt ska jämföras.. Till vänster vecka 18 med River och till höger är dagens vecka 18 mage.. Den växer snabbare denna gång, helt klart :)

Lördagsmorgon..

Godmorgon lördag! ♥ Inatt har vi sovit mycket bättre. Vi halvsattsov i sängen och det gjorde allt mycket bättre :) Förutom det så trodde jag aldrig att jag skulle somna. Marcus är på kryssning och jag är ju fröken mörkrädd.. Men jag överlevde en natt själv i huset också, eller ja.. Helt själv var jag ju inte såklart :) 
 
Nu ska vi styra upp den här dagen och ta en tur till strömmingsleken när dom öppnar. River laddar för karuseller :) 
 
Kram! ♥
 

Marsipan

Oj, vilken dag.. Nu pågår kvälls rutiner och just nu är det lite barnis innan vi ska ta med oss vällingen och gå och lägga oss. Jag sitter och googlar prinsess tårtor. Jag är hela tiden sugen på marsipan. Marsipan tillsammans med grädde. Muums! Inget jag har hemma dock, så jag stiller sugen via bilder hihi. Kram så länge! ♥
 

Glassmorgon..

Frukostefterrätt..
 
Ibland sitter jag verkligen som ett ljus i soffan på morgonen och bara kollar på River. Jag undrar så hur man kan vara så pigg och galen när man har varit vaken nästan hela natten?! Jag och River har nämligen legat och försökt hitta en bra ställning för en liten täppt näsa som gjort att han inte kunnat ligga ner längre stunder innan han fick problem att andas.. Hela natten har vi hållt på. Precis när jag somnat så har han vaknat igen och behövt hjälp. Men som sagt.. Man skulle kunna tro att River är törnrosa som sovit i en evighet och har hur mycket energi som helst.. Eller så är det bara övertröttheten som pratar..Jag är död. Jag tog iallafall till det förbjudna efter frukost.. Mutan ;-) En piggelin till River och en 88an till mamma också fick hon en minut vila i soffan.. Win win.. Är det Fredag så är det :) 
 
Matchningen är sådär idag i pyjamas byxor, piketröja och clownstrumpor ;-)
 

Besök och gnäll..

En vecka 18 mage från igår. Nu börjar den växa minsann :)
 
Gud vad den här dagen har gått fort hittills.. Och tur är väl det kanske, det är ju lätt hänt att dagarna bli lång när man har en liten familjemedlem som vaknat på fel sida och mest varit arg idag. hehe. Sånt som händer, man kan ju inte alltid vara på topp. Vi har iallafall haft besök av vänner, stora och små. Vi har ätit lunch på pizzerian och lekt en sväng. Nu ska jag snart iväg och jobba.. Ska bli skönt att komma dit idag och få vila öronen lite.. Det ekar liksom "Mammmma.. Maaaaaaaaaammma.. MAMMA!!" i dom just nu hehe. Kram! ♥

Vårt kök..

Jag älskar hur vitt och ljust vårat kök blev när vi målade/tapetserna om. 
 

lekdags igen..

 
Godmorgon från oss! ♥
 

Igår hade vi besök av den här söta damen här nedan. Idag kommer dom igen, så kikar bara in lite snabbt just nu.
 
 
Såhär roligt sällskap var dock River medan Nova var här :-)
 
Idag tar vi nya lektag som sagt.. Antar att River lär sova idag också, det är liksom mitt i hans sovtid hihi. 
 
Dags att skynda. 
Kram! ♥

Tretorn

Även jag (halva bloggvärlden har nog bloggat om detta idag) tog och fyndade mig ett par Tretorn fodrade gummistövlar åt River till vinter. Jag valde ett par marinblåa som hette snö. Dom håller värmen även i vinterrusket och kommer att bli kanon till dagis. Skönt att ha det gjort. Fram tills dess så kör vi vanliga gummistövlar med sockor. Detta var faktiskt första gången jag handlade på campadre. Hoppas jag blir nöjd :) 
 
 
River fick ett par marinblåa i lika modell som dem vita här på bilden. 

RIVER

Fortfarande, trots att jag försökt förklara flera gånger hur man uttalar min sons namn så får jag frågor om det. Förståligt såklart då det säkert dyker in nya personer här. Jag hittade en video från i vintras/våras nångång tror jag som jag tänkte jag kunde lägga upp. Där hör ni hur jag säger hans namn! :)
 
 

Ny vagn.

River i nya kärran.
 
River har fått sig en ny vagn.. En Crescent comfort blev det från Jollyroom. Vagnen är så snygg med sin röd/svarta färg och röda sittdyna. Vi har ju sen tidigare en Teutonia cosmo som jag älskar. Nu är den jäkligt sliten efter 1,5 år och River sitter inte så bra i den. Själva bågen sitter alldles för långt ner på den och River blir lite klämd vilket han hatar. I denna får han hur mycket plats som helst och sitter som en kung. Han sover bättre i den då det finns mer svängutrymme.
 
Marcus älskar denna vagn. En riktigt vagn enligt många, en ganska klumpig men smidig och rejäl sådan enligt mig. Jag är så van mina små hjul och att jag bara kan skjuta på vagnen för att den ska svänga. Nu håller jag på att slita ihjäl mig vid varje kurva, då man lär lyfta vagnen för att den ska svänga, typ.. En vanesak kanske, men detta är en jätte bra vagn även om jag alltid kommer att föredra svängbara, små hjul. 

Lekdags..

Lånade lite bilder från kalset igår från Emelie. 
 
Idag är vi trötta här hemma, varför vet jag ej då vi alla har sovit gott hela natten. Vi ska iallafall ladda upp nu och göra oss klara för lekbesök. Perfekt för en rastlös kille som nyss jublade hejdlöst när mormorn kom. Så tråkigt har man efter en morgon med mammsen tydligen hihi :)
 
Kram!♥

Hemma och vänder..

Dagen mami med kulan. Magen ser ju enorm ut på bilderna :-)
 
Då är vi bara hemma och vänder. River hade kul på kalaset men jag känner mig faktiskt lite ledsen och nedstämd. Jag trodde att River hade slutat att bita sina små vänner men idag var han igång igen. Aja, det är ju en småbarnsgrej, så är det ju.. Men jag har kämpat så mycket med att få honom att sluta så jag kände liksom en lättande suck när jag trodde att det hade fungerat. Men men.. Det växer bort för många när dom börjar dagis, så jag hoppas på det. 
 
Dags att jobba! 
Kram! ♥

Kalasdags

Grädd och jordgubbsfest tidigare i sommar. ♥
 
Pappan kom hem lite snabbt på lunchen och nu sover min lilla klimp. Han ska få sova så länge som möjligt så att han sedan är redo för att fira sin lilla vän som fyller år idag. Jag sitter och har precis beställt skorna. Det blev ett par bruna. Hoppas dom är lika fin i verkligheten och att dom passar bra! :) Här hittar ni dom förresten och om ni använder koden 261301 så får ni 40 % rabatt på den dyraste varan. Kanon! 
 
Så, då var det dags att göra sig klar för kalas innan lillen vaknar och det är dags att gå. Kram! ♥

Höstboots..

 
Dags att handla på sig ett par nya höstskor. Jag vill ha ett par av dessa. Dock så är ju färgvalet lika svårt som alltid. Svart är ett säkertkort och går till allt, vilket är en fördel när man är matchningfreak som jag. Dock så tycker jag att den bruna varianten är finare. Ska man vara lite modig och köra på bruna för en gång skull? :) 
 
På tal om något helt annat... Sen blogg.se gjorde om sin design så ser man ju statistiken dirket när man loggar in. Jag har därför bättre koll på den än förut.. men iallafall, sen jag bytte från devote.se hit till blogg.se så har jag förlorat 500 besökare om DAGEN. Det är väldigt många.. Vad gör jag för fel? ;) höhö. Förstår om folk försvunnit under denna dåliga blogg sommaren, men innan då? Nyfiken och orolig för min stackars blogg :-)
 
 

Godmorgon vänner..

 
Mysmorgon pågår. Som vanligt. Dock en lugn en då River har suttit och tittat på barnprogram i två timmar snart. Han skrattar och hjälper till och svarar när dom frågar något. Jag börjar direkt känna på pannan och tro att han är sjuk när han sitter still sådär.. Man har ju blivit knäpp av hans vildhet hehe. 
 
Idag ska jag börja jobba igen. Det är ju bara 4 timmar i veckan, uppdelat på två kvällar så det är ju jätte lite men faktiskt ganska skönt at bara komma iväg på något annat. Marcus hockey har dragit igång nu också, så nu är det dags för pusslande igen om kvällarna. Skönt, men samtidigt tråkigt.. Det blir så mycket ensamtid för mig och River när han tränar. Men vi överlever väl det också, och vi gillar ju att gå och hejja på matcherna så det är ju kul att han håller på :) Nu ska vi laga lunch, redan.. Skönt att ha det fixat och klart när magarna sedan blir hungrig. Kram! ♥

Dagen(s)

Godkväll från mamman och bebiskulan :-)
 
Bästa stunden på dagen är utan tvekan när jag får kasta mig i soffan på kvällen. Helt slut efter en dag på vift med son och mamma. Helt slut efter att ha mammat och jagat tokig unge och helt slut efter att bara vara haha! Vi drog iallafall iväg till valbo och strosade runt i köpcentrumet. Jag såg inte en enda grej i en butik, det finns liksom inte tid till det när River är med, så jag längtar extra mycket till den där shoppingtrippen jag pratade om imorse nu. River har haft en bra dag iallafall. Ett köpcentrum med klädbutiker är ju drömmen för han. Fatta hur måpnga gömställen det finns där man kan skrämma skiter ur mamma genom att försvinna under en klädhylla på en hundra dels sekund :-) Han somnade gott nyss och jag ska krypa upp i soffan som sagt och njuta av att alla tvserier återigen börjar dra igång. Kram ! ♥
 
Lillherrn idag. Bullfika som inte alls var nå roligt, inte tid med bulla mama! Sen fick det bli en smoothie muta hemma hos mormor för en stund paus. Jag läste att någon reagerat på att jag skrivit att jag mutar River tidigare. Och ja, ofta mutar jag honom, men inom gränser såklart. Ofta med ett mellanmål eller liknande just för att han ska sitta still två sekunder, eller hålla ut i vagnen en stund till.. Den mamman som inte har gjort det, ja den får gärna berätta hur ni gör annars :-)

Höstnyheter.

Grymt snygga leggings till dom små från Oii.
 
Åh, blir tokig när jag ser alla fina höstnyheter i butikerna/på nätet. River ska få sig mycket nya kläder då det var enormt längesedan vi köpte kläder åt honom och även om han fortfarande kan ha vissa, så blir dom jääkligt slitna. Till dagis lär man ju få nytt och fräscht :-) Har sett världens snyggaste vinterjacka på Lindex åt River.. Kan inte släppa den ur tankarna.. Men jag ska iväg på en shoppingtur om några helger med hotellövernattning och sånt så jag får hålla mig tills dess.

Godmorgon nyvecka..

Godmorgon! ♥ Jag och River sitter och laddar upp inför dagen framför lite nick jr som alltid på morgonen. Vi har haft en ganska seg helg då River har varit dålig i magen och vi sov nästan ingenting mellan fredag-lördagen, så vi var så trötta under resten av helgen så vi tog det bara lugnt. 
 
Den här veckan däremot lär vi försöka sysselsätta oss varje dag. Det enda jag kan tänka på är ultraljudet haha. Blir nästan knäpp.. Vill bara få denna vecka att gå. Samtidigt så tycker jag att det är helt galet att vi redan kommit så långt att vi snart ska på ultraljud. Tiden går fort men sakta ;-) Men som sagt, en vecka kvar. Det flyter nog på. Gud som jag längtar!       
 
 
 

Gosigaste ungen + Fredagsmys.

Då har jag nattan liten som just nu är mysigare än någonsin. Han är inne i en period där pussar och kramas är hans favoritsysselsättning. Ibland tror jag att jag ska drunka i pussarna han ger mig för dom är så många. Gofisen, det finns ju inget mysigare än när han kastar sina små armar runt mig hals och sen pussar mig med ett extra tillagt smack för att den ska vara extra tydlig hihi! ♥
 
Min stora kärlek är på lite festligheter, så jag kryper nu upp i soffan. På bordet står både chips och godis och väntar på att få hamna i min mage. Skönt att det är friidrott på tvn ikväll så att man har något bra att kika på, så länge det inte finns någon där ute som har ett tjejfilm tips att dela med sig av? Kvällskram! ♥
 

Instagram

 
Ni vet väl om att ni kan följa oss på instagram? Bymandyy heter vi där! 
 
River och jag har en seg hemma dag idag. Nu är det inte många timmar kvar innan pappan kommer, så vi ska städa, tvätta och plocka lite innan dess.. Göra oss redo för fredagsmys helt enkelt. ♥

Bebiskläder..

Jag och River startade denna Fredag med att plocka upp lådan med alla hans minsta kläder för att gå igenom och se om det fanns något att använda till nästa bebis.. 
 
 
När vi gått igenom hela lådan så insåg jag att näsan allt är användbart.. Även om det blir en flicka denna gång. River har ju mycket i turkost och ljusare gröna färger och det tycker jag är fint på tjejer också, tillsammans med lite rosa ;-) Några typiskta grabbplagg som skjortor och några plagg som jag känner är Rivers plockades undan men annars så var allt användbart. Nu blir det spännande att se om vi får användning av även skjortorna eller inte hihi :-) 
 
 
Några favoriter dök ju upp i lådan såklart.. Finaste jeansjackan som River hade sin först vår, finaste newborn-dressen och den underbara stickade overallen från newbie som nästan är oanvänd då River aldrig kunde ha den runt vristerna. 
 
 
Någon som blev konstaterat efter att vi gått igenom lådan är att River har växt väldigt mycket under dessa 18 månader.. Denna bodyn var den första som River hade på sig på bb, då var den för stor. Nu är den inte ens tillräcklig för att täcka halva hans rygg hihi.
 
 
Haha, detta är ju galet även det. Även denna body drunknade River i under sina första veckor här i livet. Ja, ni ser ju.. Den är alltså inte mycket större än hans nappflaska. Tänk att man snart ska ha en till sån där mini.. Jag som tycker River är så liten nu, men det är väl inget motför vad man kommer tycka att bebisen är när den kommer :) 
 
Fredagkram! ♥

Eftermiddagen..

River och jag har gjort ett litet städrace såhär på eftermiddagen. Jag är långt ifrån en perfekt hemmafru och det är faktiskt Marcus som drar det största lasset här hemma.. Men jag försöker så gott jag kan med att hinna med allt och samtidigt ta hand om en sjövild 1,5 åring. Bara det känns ju som en bedrift vissa dagar hihi :) 
 
River satt och lekte vid sin nya datorn som han köpte på Jollyroom medan mamman försöker göra plats för nya saker i hans rum. River har för mycket grejer men var ändå behov av nya.. konstigt det där, men det innebär nog att det är dags att rensa bort sånt som är för de mindre åldrarna :) 
 
Nu sitter jag här och pappan har precis kommit hem. Vi håller på att rinna bort här hemma. Det är så varmt idag.. Jag som hoppades på höst men inte än alltså, attans :-) Tänkte ge mig på projektet att hitta bilder till fotoväggen vi har här hemma, men det är så svårt att välja några få bilder bland 1 miljon alternativ, plus att jag gjorde misstaget att ställa ramarna upp. Jag tar ju alltid bilderna liggande med min kamera haha. Ja, större än så är väl inte problemen idag hihi. Kram! ♥
 
 
 

Nytt skal

 
Åh, titta så fint mitt nya iphoneskal blev. Så, så fint! Det känns också rejält och hållbart så jag hoppas det håller läääänge :) Jag köpte det hos caseapp.se och dom hade jätte snabb leverans.. Jag beställde det på söndagkväll och fick det sedan på Tisdagen.. Kanon! ♥

Vecka 17

Titta bort när ni ser morgonfrilla och den enorma utväxten, men äsch ;-) Jag är för nojjig för blekmedel under en graviditet så jag drar mig lite.. 
 
Igår gick vi alltså in i vecka 17 och den veckan började med ytterligare ett besök på gynakuten med en blödning.  Lagomt trött, less och nära på att ge upp denna jobbiga resa så fick jag äntligen en läkare som kunde hitta en blödning och en förklaring till varför jag blöder var och varannan dag. Jag har en jätte låg moderkaka som ligger så pass mycket fel att den skaver emot resten av livmodern och likande och därför skapar ett form av skavsår som blöder. Så enkelt var det och så otroligt skönt att äntligen få en förklaring. NU känns det på riktigt som första gången jag kan andas på dessa 17 veckor. Nu vet jag att jag troligtvis kommer blöda så länge den ligger där och nu känns det okej. Jag fick även se en liten mini människa som sprattlade helt galet där inne.. Så mycket och fort att man inte ens hann med att se hela kroppen. Galet och så overkligt.. Nu känner jag mig ärligt och äkta gravid och börjar verkligen förstå att vi ska få ett till barn. Nu ska jag njuta i sisådär 12 dagar tills RUL, som vi hoppas vi får ett lyckligt ett och sen är vi i mål.. Iallafall i mål där jag kan börja njuta av detta och våga hoppas! ♥

Passar på.

Gofis i lekparken förre veckan..
 
River fick sig ett jätte paket med nya leksaker igår som han nu har roat sig med hela morgonen. Jag passar därför på att öppna upp datorn en sväng.. Annars hinner jag aldrig det, för då är River borta på två sekunder och gör något bus. Det är "alltid redo" som gäller här hela dagarna, men jag saknar min blogg faktiskt hihi..
 
Igår förresten så gick jag på toaletten snabbt. River stod och tittade på tvn så jag tog det lugnt.. Några minuter senare går jag in i vardagsrummet och ungen är borta.. Letar överallt och ropar på honom.. Inget svar.. Ytterdörren är alltid låst så han hade ju knappast kommit ut.. Nejdå, då hade han öppnat trappgrinden och gått ner för trappen och hade fullt upp med att sortera kläder i tvättstugan.. Hjärtattacken var nära när man inte hittade ungen alltså.. Men jag kunde inte hålla mig för skratt heller.. Han tar alla möjligheter han har till nya äventyr, men tänk ett sånt farligt äventyr att ta sig ner för den långa trappen. Trappor skrämmer mig så fruktansvärt, även om River faktiskt har stenkoll på att ta sig ner, men man vet ju aldrig.. Ett snesteg räcker ju.. Och att han får upp trappgrinden? Ja, vad gör man haha.. To smart for mum and dad! 
 

River 1,5 år.

Hipp, hipp hurra.. 
 
14 augusti idag alltså, det innebär att River idag blir 1,5 år gammal. Stora killen. Det har alltså gått 1,5 år sedan han föddes den där snöiga februari eftermiddagen och jag låg chockad i sängen över hur lätt allt hade gått den där alla hjärtans dagen. Lätt har allt också varit de senaste 1,5 åren. River har alltid varit så snäll och glad. Han har en jäkla vilja med ett jäkla humör, men han är aldrig sur och gnällig. Glad i det mesta alltså. Han älskar att vara ute bland folk, han är oblyg och framåt, en social liten kille som är så modig och duktig. Snart tar han steget ut i stora världen och börjar på dagis, vilket vi är säkra på att han kommer att älska.. Och för att inte glömma.. Om några månader kan han även tittulera sig som storebror, hur galet är inte det? Min stora älskade prins. Hipp, hipp hurra för dig på din 1,5 års dag.. Jo, för när man är såhär liten så får man faktiskt fira även halvårsdagar hihi :-)

Mamma älskar dig mer än vad hon någonsin kommer kunna formulera med ord. Jag är så stolt över dig, världens bästa kille! ♥
 
 

Vecka 16

 
Sådärja, då har vi tagit oss 16 veckor av denna bakning :) Eller ja, snart stiger vi ur den 16e veckan men eftersom jag är lite tröguppderad som får det bli lite sent, vi byter ju vecka igen på Onsdag :) 
 
Nu mår jag ganska bra. Mår endast illa när jag äter och det är så skönt, även om inget illamående alls vore bäst. Men nu vet jag iaf när jag ska vara redo om man säger så, och när det kommer. Från och med den här veckan känner jag mig också hur gravid som helst. Jag känner mig klumpig, trög och efter en dag på järvzoo i Fredags så värker mina ben fortfarande. Jag känner inte så mycket fladder längre. Oroväckande men tydligen helt normalt såhär i början.. Längtar så till ultraljudet då hela jag är mer orolig denna gång. Har liksom en dålig känsla hela tiden, utan att tänka negativt. Jobbigt och påfrestande. Längtar efter mer sparkar såklart, med River så kände jag ju tydligen varje dag från vecka 13-14. 

Hej igen..

Hej, det var ett tag sen! ♥

Dagarna bara rinner iväg och jag hinner knappt med, speciellt inte slå på datorn och blogga. Jag jobbar på att hitta tillbaka så glöm inte bort mig ;) Vi har iallafall börjat få höst här *peppar peppar*.. Jag älskar när det börjar mörkna och vi går mot den mysigaste tiden på året, hösten! Så underbart. Annars så har den senaste veckan flytit på. River har haft en äventyrs helg med både järvzoo och Furuviksparken. Just nu sover han så jag passar på att sitta lite här  och äta en vaniljbulle. Har fått tillbaka mitt sjuka sockersug.. Fan.. Det var det enda som var positivt med illamåendet, att man inte var sugen 24/7 hehe.
 
Vad tycker ni förresten om det nya skalet till min iphone som jag beställde igår? Åh, hoppas dom är snabbt och skickar det redan den här veckan. Så fint! ♥
 

Kalastisdag

Fin skjortan på. Redo för kalas! 
 
Idag har River varit på kalas för att fira sin kompis Ebba som har fyllt 1 år. Han sitter nu och gäspar i soffan och verkar helnöjd efter att ha fått lekt och busat både inne och ute, och sedan även fått hem nästan hela vägen. En lång bit för små 1,5 åriga ben. Nu ska jag laga middag och sen ska vi bara vänta in pappsen för att avsluta denna dag.
 
På tal om något helt annat så stog jag i köket nyss och tänkte på namn, till bebisen alltså. Det är ju långt kvart som sagt, men väl gravid så tänker man ganska mycket, speciellt på namn, iallafall jag :) Jag har iallafall haft det totalt tomt på tjejnamn. Haft massa namn som känns okej, men inget sådär solklart. Pojknamn däremot har jag två stycken som jag känner extra för. Men som sagt, tjejnamn.. helt tomt. Men så där i köket alldeles nyss.. Pang sa det också stog jag och sa ett namn som jag  aldrig hört förut.. Var tvungen att kolla om det fanns och visst gjorde de det.. 19 respektive 46 kvinnor i sverige heter det, beroende på stavning.. Det är till och med färre än River som det finns ca 80 av i sverige :) Åh, nu känns det helrätt med detta namn. Nu till det svåra bara.. att få Marcus med på noterna ;-)

Mumsig start..

 
Efter en riktig skit natt med en mamma som drömde och inte kom till ro och en son med liknande problem så är vi riktigt trötta idag. Trodde nästan att jag skulle dö när Riverväckarklocka började härja vid halv 7 tiden.. Nu har vi  dock laddat upp med mumsig, rejäl frukost för att få lite energi och det funkade faktiskt. Solen skiner, men som ni vet så är det ungefär det värsta som kan hända mig med mitt illamående, jag kan inte vara ute en sekund utan att allt blir så mycket värre.. Så tjatig, men jag ska bita ihop någon timme nu, det blir nämligen en sväng till lekparken nu. Kram! ♥
 
 

Fladder, fladder..

 
Nu känner jag tydligt varje dag hur någon lever runt inne i min mage. Det fladdras och buffras tydligt. Speciellt på kvällarna, eller när man för en gång skulle sätter sig ner och tar en lugn stund i soffan. Det är mysigt, men också overkligt. Bebisen känns så stor nu, när man äntligen känner, men den är ju såååå liten fortfarande. Som en knyten kvinnohand enligt en app hihi. Jag undrar så om även denna ska vara mini, mini och jag ska bli flyttad rejält som med River.. Det hoppas jag inte.. Att bli framflyttad 3 veckor med honom var pesten.. 3 veckor är långa veckor när man får gå dom igen i en graviditet. Tur han kom 10 dagar tidigare och jämnade ut det hela lite.. 10 dagar efter mitt BF och 10 dagar före UL BF.. Denna gång får jag inte gå över tiden heller, då kommer jag för nära Rivers födelsedag hihi.
 
 

För jag är kungen över alla här..

 
Godmorgon! ♥ Nu har jag suttit en stund och redigerat bilder från när Mr. Hårdhänt hade lekbesök igår. Gah, man är ju helt slut efter sånna där lekstunder eftersom man nästan får jaga River som om han vore ett rovdjur haha. Eller haha är väl fel ord att skriva, det är ju knappast roligt att han är så hårdhänt, men det är alltid mot mindre barn.. Ja nu är dom ju inte så jätte mycket mindre, men River är större och längre så han tror väl på något sätt att han är kungen i gänget. Jag vet inte. Med större barn blir han näääääästan lite blyg.. Gud så nyttigt det ska bli med både syskon och dagis.. :) Söta är dom iallafall våra gopojkar.. ♥

Lite nytt till vårt hem..

Jag älskar dom här burkarna som finns i miljoner färger. Det är en liten griffeltavla på dom, så du kan sudda och ändra innehållet hur många gånger som helst :-) Dessa fick snabbt bli ris och pasta i köket, men ska få flytta in hos River och innehålla kritor och liknande senare. 
 
Flyttat in hos River har även denna snygga matta fått göra. Stjärnor till en stjära, såklart :-)

Hej Fredag..

Hej Fredag och hej helgen! ♥

Extra skönt med helg idag känner jag. Jag och River gick från en helt oplanerad dag till att snart få lekbesök.. Skönt. River klättrar på väggarna om vi bara är hemma, kompislek är ju alltid bättre :-) Så jag sa åt han att han läre plocka ihop alla leksaker på sitt rum så att kompisarna kan komma in där, då hämtade han dammsugare och drog in den där. Gullunge.. Synd att han rev ner en kruka på vägen bara ;-) 
 
Vi har hittat en ny sysselsättning här hemma. Självutlösare på kameran :-) River tycker det är sååå roligt.. Igår när vi tog magbilderna så blev han helt hysterisk när jag plockade bort kameran sen.. Så vi tog typ 200 bilder i ett svep och han smilade rejält varje gång det började knäppa i kameran :-) Idag ska jag ta massor med bilder på han och vännerna.. Juli mappen på datorn ekar tomt och jag börjar känna sug efter att fota.. Ett enormt sug.. Typ sånt stort sug att jag vill köpa mig ett nytt objektiv ;-) Kram så länge! ♥
 
 
 

Vecka 15

 
Då har vi traskat in i vecka 15 jag och lill trulls och om jag tvekade innan så gör jag det inte längre, nog växer vi allt. Denna veckan har magen vuxit rejält och det har känts också. Mens/växtvärk mest hela dagarna. Ibland gör det faktiskt ganska ont. Ont gör även min rumpa, ena sidan av den iallafall. Går jag länge eller sitter still länge så har jag en hemsk värk där bak. Inget jag känner igen sen Rivers tid i magen. Allt är som sagt fortfarande väldigt olikt den förra graviditeten. Nu är jag kissnödig en gång i kvarten, ständigt hungrig och är mer öm i kroppen än sist. Annars så traskar vi på sakta men säkert och nu när vi gått in i augusti så börjar nedräkningen till RUL. 3,5 vecka kvar ungefär. Can´t wait. Ska bli så spännande att veta om det är en lillebror eller syster. Jag tror starkt på en lillebror. Vad tror ni? :-)
 
Någon annan ville också vara med och knäppa magbilder. Här har ni Rivers vecka 15 mage. hihi! ♥
 

En av vardera..

En i svartvit och en i färg. Vilken föredrar ni? Jag brukar vara mest för svartvitt men när det gäller denna så tror jag färg vinner..
 
Godmorgon! ♥ Jag och River sitter vid en varsin stol vid bordet nu. Jag skriver här och han leker med en skruv och skruvmejsel och kan inte sluta skrika "Papppa!!!". Han är väldigt tydlig med vad som är mammas eller pappas saker. Vi har precis ätit frukost som jag hade längtat efter halva natten, men givetvis smakade det skit! Åh, så ledsamt.. Efter 2 månader utan en njutbar måltid så börjar man verkligen längta efter mat. Man är sugen på saker och längtar efter vissa saker men allt smakar skit när man väl äter det. Så tråkigt.. 
 
Men sen någon dag tillbaka så känner jag någon där inne som spakar på mig lite då och då. Så härligt och det ger en ju lite extra energi, att allt faktiskt är värt det i slutändan.. Givetvis. ♥
 
Nu ska jag dra igång lite Justin Bieber på hög volym. River kan stå och stirra på datorn länge då och digga, så då hinner jag kanske vika tvätt :-) Kram!♥

Klippt och klart..

Åh, så skönt det var att klippa sig. Nu är jag ju alltid lite feg när det kommer till håret, så jag brukar oftast bara klippa av minsta möjliga, så även idag. Men nu är det otroligt fräscht iallafall och nu kan jag nog ha det utsläppt utan att det trasslar ihop sig haha. 
 
Annars har vi inte gjort så mycket idag. River fick träffa en kompis hos min moster och det var ju roligt för han med en lekkompis :) Har varit så galet trött idag. Marcus jobbade sent igår, långt in på natten och jag kunde inte somna innan han kom hem, mörkrädd som man är. Så det blev inte mycket sömn inatt.. Hur pallade man när man var upp för att amma 25 gånger per natt? Det känns så jobbigt när man tänker på det, men det funkar ju kanon när man väl är inne i det.. Intalar mig det inför nästa iaf ;-) Nej, nu får jag ta och sluta skriva här så jag kan koncentrera mig på OS. Kram så länge då! ♥
 
Glassfest med Alfred. 

Fler bilder från Rivers rum..

Jag vet att jag har lovat flera gånger att visa bilder från när när rustningen blir klar allt eftersom men det har inte blivit av att det publicerat så mycket bilder. Det frågades iallafall efter fler bilder på Rivers rum, så om ni har överseende med att det är lister på golvet, snea vimplar, snea R i River tavlor och för långa och tokiga gardiner så kommer det här lite bilder ;-)
 

Ett sista försök..

Godmorgon på er! ♥

Här trodde jag på en rejäl sovmorgon då River var vaken till 22, men icke sa nicke.. Det blir aldrig som man tro med barn inte hehe. Idag ska jag äntligen iväg till frisören. Jag har inte klippt mig sen innan jul. Galet ju med tanke på vilken hårväxt jag har. Jag skäms nästan över att gå dit och visa risbusken :-) Men det ska bli så skönt!
 
Och på tal om ytligt och liknande så var Eva här igår och visade upp lite Mary kay produkter som hon jobbar med. Jag köpte mig ett litet set för att testa på till att börja med. Jag har ju världens sämsta hud, men får inte äta min medicin nu när jag är gravid och inte heller sen när jag kommer amma, så det är ju lång tid innan jag kan börja äta den igen, så jag gör ett sista försök att hitta rengöringsgrejor som kanske dämpar det värsta iallafall.. håll tummarna :-)
 

RSS 2.0